31 Aug

Gotland Dog Show 2010


Ja, jag önskar jag kunde skriva ner en solskenshistoria men icke, den hårda sanningen var att han bara fick 2:or på Gotland. Men vi är helnöjda ändå- nu fick han en föraning om Hundmässan i Stockholm, i söndags så var han mycket mer avslappnad och behövde inte springa fram till varenda besökande hund (bara varannan). ;)

I lördags tyckte jag han skötte sig bra, men eftersom vi inte har sprungit så mycket med honom så fick vi höra att han fortfarande var lös i bröstpartiet. MER TRÄNING! Så nu kollar jag efter en cykel och så ska jag köpa en springer för innan det blir halt på marken.

Kritiken:

Knappt 2år, hane av bra storlek. Bra ansatta öron, bra skalle, ögon och bett, bea pigment, bra hals. Rygg av bra längd, bra ansatt svans men kunde vara lite mer stabil, lite rak skuldra, kunde ha lite mer bröstdjup, bra vinklar bak. Rör sig lite kort bak, löst och ostabilt fram. Bra färg och bra päls.

Domare:
Leif Lehma Jörgensen

 I söndags var det debut för mig i ringen, vad skulle kunna summera händelsen?hm... Katastrof, ja det är en bra summering :)

Jag svek Chewie till max, tog ut honom ur hans koja för sent. Hann precis ta upp hans borste då dom ropade upp oss, stressad (och nervös) förstagångshandler fick jag Chewie att bli mycket ovillig i ringen.  Finns massor med misstag jag gjorde (åh varför var jag tvungen att jobba när det var utställningsträning?!) och ingen uppvärmd Chewie att ta ut i ringen heller. Han fick en 2:a då också, men jag tror att det var på grund av mig, nu ska jag se till att alltid köpa Utställningsblocket, ta ut honom i tid, värma upp och INTE stressa upp mig...usch jag skäms :S

Kritiken:
Maskerad huvud. Bra pigment. Något utställda öron. Bra ben och fötter. Lite kort brant kors bra päls, knapp i hasvinkeln.. Måste bli mer självsäker. Behöver mer stöd av sin handler. Hans rörelser präglas av osäkerhet.

Domare: Annika Ulltveit- Moe


Madde, när ska ni ringträna igen? ;)


Skrivet för nästan 14 år sen | Comments 1 kommentar | permalänk

Kommentarer


postades för nästan 14 år sen
Madde:
Hi, hi...vad söt du är! Men tycker du ska vara nöjd med tvåor denna helg. Och övning ger färdighet, så vi får väl träffas någon dag framöver och träna lite :) Kram Madde & Ex Amino´s gänget
Skriv en kommentar

valfritt

valfritt